EN

«Вже під час буткемпу зрозуміли, що проблема, яку ми допомагаємо вирішувати значно ширша, тож зараз ми готуємо півот продукту», – історія успіху команди CoolTalk, учасників буткемпу WE.Brave

13 / 5 / 24

Впродовж періоду від 11 до 22 березня відбувався інтенсивний буткемп для технологічних проєктів, серед засновників яких є жінки або 70%  сore-команди яких – жінки. Буткемп організувала команда SET University за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Його метою було надання учасникам необхідної експертизи та нетворку для успішного розвитку проєктів, створення нових робочих місць та виходу на нові ринки. Відбір на буткемп пройшло 25 команд стартапів, серед них були продукти із наступних сфер: EdTech, HrTech, Cybersecurity, Healthcare, Wellness, Self-development, AR/VR. Три команди-переможці отримали додатковий бюджет  $6500 на консалтинг та менторство, необхідне для подальшого розвитку бізнесу. 

 

У цьому матеріалі ми розповідаємо про одного із учасників буткемпу – проєкт СoolTalk, а також ділимося враженнями про досвід навчання від співзасновниці Аліни Ганової

Про продукт

СoolTalk – це сервіс, який допомагає більш свідомо приймати рішення щодо розвитку кар’єри. Він об’єднує в собі тест на базі штучного інтелекту, котрий визначає найбільш релевантні напрямки розвитку кар’єри, а також платформу для консультацій із менторами. 

 

Роботу над CoolTalk команда засновників розпочала близько року тому. Аліна Ганова, Євген Поплавський та Шура Гераcименко зацікавилися тим, як молодь приймає рішення щодо розвитку своєї кар’єри. Дослідивши тему і провівши інтерв’ю з випускниками, батьками та професіоналами з освітньої галузі, вони зрозуміли, що у цій сфері є досі багато проблем – випускники старших класів мають дуже розмиту уяву про професійний ринок, батьки нав’язують їм своє бачення майбутнього, і обидві сторони часто не знають, до кого звернутися, щоб поставити правильні запитання для подальшого прийняття рішень. 

 

«Ми почали робити цей проект для молодших версій себе. Це важлива для нас особиста історія, адже ні в кого з нашої команди перша освіта не співпадає з тим, чим ми займаємося зараз», – ділиться Аліна. 

 

До слова, Аліна та Євген на двох мають понад 20 років досвіду у розробці технічних продуктів, а Шура, яка займає позицію арт-директорки, понад 10 років у дизайні, і досвід роботи з найбільшими українськими креативними агенціями. 

 

З початку моменту роботи над CoolTalk команда провела інтерв’ю з потенційними користувачами, створила базу менторів, серед яких представники різних галузей від айтівців до шеф-кухарів та архітекторів, розробила MVP версію технічного рішення, втім відчувала, що потребує більше знань та підтримки досвідчених експертів для подальшого розвитку продукту, тому вирішила взяти участь у буткемпі WE.Brave.

Про найкорисніші знання отримані під час буткемпу

«Буткемп допоміг нам подивитись на проблему ширше – ми зрозуміли, що набагато більше людей на тлі війни та взагалі світових змін відчувають, що треба перепридумувати себе професійно. То ж якщо спочатку ми хотіли працювати лише з молоддю,  зараз ми прагнемо бути відкритими для ширшої аудиторії», – ділиться з командою SET University Аліна. 

 

У зв’язку зі зміною аудиторії, саме зараз команда CoolTalk готує півот (зміну курсу розвитку) продукту – змінює бізнес-модель та процеси, адаптує методологію для тесту на визначення найбільш релевантних професій, робить редизайн та готує новий інструмент для самодослідження. Окрім цього, команда також планує додати кілька нових послуг, серед яких – рекомендації навчальних курсів та закладів в Україні та закордоном. 

 

Також Аліна виокремлює, що особливо корисними для СoolTalk були воркшопи із Юлією Кудіною про менеджмент команди, і Джейн Давидюк про оптимізацію операційної складової роботи. 

 

Частина менторів залишилася едвайзорами (радинками) CoolTalk після завершення буткемпу. «Нам дуже важливо те, що ми знайшли людей, до яких можемо звернутися за менторським фідбеком. Нам подобається, коли ми робимо, і одразу можемо показати, обговорити. Так процес рухається значно швидше», – каже Аліна.

Відгук Аліни про досвід проходження буткемпу

Буткемп став для нас неймовірним джерелом натхнення. Наш основний здобуток в тому, що якщо в нас виникнуть будь-які запитання щодо розвитку CoolTalk, ми точно знаємо, де знайти людей, які найімовірніше матимуть відповіді. Якось я прочитала «епоха, коли основна складність в тому, щоб отримати інформацію завершилася, зараз епоха, коли найважливіше – зв’язати, поєднати усі знання, які є в просторі, між собою». Саме цього і вдається досягти завдяки таким проєктам як буткемп WE.Brave

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

 

SET University — український навчальний заклад, який надає вищу освіту майбутнім лідерам технологічної індустрії. SET University поєднує сучасний підхід до освіти з фокусом на технологіях та підприємництві, назва SET – це абревіатура від Science – наука, Entrepreneurship – підприємництво, та Technology – технології.  SET пропонує навчання на магістратурах та коротких програмах мікромагістратур, окрім цього університет проводить акселератори та буткемпи в підтримку стартапів.

Теги:

Більше новин

Підсумки мікромагістратури «Цифрова трансформація бізнесу»: як навчання змінює підходи компаній

28 / 8 / 24

Успішні кейси, виклики та нові можливості: студенти про мікромагістратуру «Цифрова трансформація бізнесу»

23 / 8 / 24

SET University увійшов до Європейської Асоціації розвитку вищої освіти

16 / 8 / 24
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід.