EN

Успішні кейси, виклики та нові можливості: студенти про мікромагістратуру «Цифрова трансформація бізнесу»

23 / 8 / 24

У серпні закінчилося навчання на програмі «Цифрова трансформація бізнесу» — 16-тижневій мікромагістратурі, присвяченій тому, аби навчити топменеджмент якісно трансформувати процеси компанії, використовуючи досвід успішних кейсів та технологій ШІ. На курсі студенти працювали над задачами для власних компаній. Кожне домашнє завдання — частина майбутнього готового плану цифрової трансформації бізнесу.

Чому навчалися наші студенти

 ⭢ визначати та модернізувати неефективні бізнес-процеси

 ⭢ точково впроваджувати ШІ у процеси компанії

 ⭢ розуміти етичні аспекти та ключові загрози при впровадженні ШІ у бізнес-процеси

 ⭢ будувати власну стратегію цифрової трансформації з урахуванням специфіки організації.

Окрім контрактної форми навчання, студенти також мали змогу отримати стипендії, що були профінансовані грантом від UMAEF (Ukraine-Moldova American Enterprise Fund) — першим в Україні та Молдові регіональним фондом прямих інвестицій з США, заснованим через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

У цьому матеріалі ділимося відгуками студентів курсу.

«При такому інтенсивному навчанні завжди виникає мільйон запитань, в тому числі організаційних — було приємно відчувати підтримку і відгук».

Микита Штанков

Проєктний директор


Перше, що налаштувало на роботу — це гарна комунікація зі мною як учасником програми, зокрема підтримка через електронну пошту та Discord. Далі відзначив для себе високу якість і величезний об’єм корисних матеріалів, що доводилось пропрацьовувати між зустрічами та воркшопами. Часом це було не легко, але принцип розміщення матеріалу, форма подачі та зручна розбивка по часу з тестами в кінці — робили свою справу. Хотілось встигати виконувати завдання та продовжувати навчання.

Що допомагало в навчанні?

В гарному тонусі під час навчання тримає необхідність постійно перемикатися між англійською та українською — як в роботі, так і в комунікації зі спікерами. Це вже стало невіддільною частиною нашого життя, в тому числі професійного. Англійська все ж відкриває величезні можливості. 

Підбір спікерів та тренерів вважаю дуже вдалим. Це люди, які досягнули значних висот у своїх галузях, і водночас демонстрували гарне відношення та готовність відповісти на запитання та потреби учасників.

Що запамʼяталося?

Найбільше запам’ятався воркшоп “Digital Transformation Failures” з Юлією Маруняк. Сама тема є цікавою, а можливість глибоко пропрацювати відомі кейси невдач і повчитись на чужих помилках — дуже цінно. Гучних прикладів невдач в даній тематиці, як виявилось, вистачає. 

Завдяки воркшопу вдалось по-новому поглянути на здавалося б, відомі історії. Учасників затягнули дискусії та завдання в невеликих групах. Спікеру вдалось добре слідкувати за таймінгом, дати можливість порефлексувати й водночас охопити великий обсяг цікавого матеріалу. 

З SET University я отримав приємний досвід навчання і знання. А також теплу робочу атмосферу, високий рівень якості освіти та увагу до деталей.

«Постійно порівнювати продукт з конкурентами недостатньо, якщо ти не знаєш свої «сильні сторони», чи використовуєш їх неефективно»

Евеліна Голованьова,

координаторка Українського фонду стартапів у фонді розвитку інновацій Мінцифри

Виклики в операційній роботі перед навчанням

Серед викликів очевидних викликів: відсутність безперервної роботи через повітряні тривоги та відключення світла. Серед менш очевидних — віддаленість членів команди, перехід у гібридний або онлайн процес роботи.

До навчання на програмі ми вже мали AI-інструменти, але використовували їх не настільки ефективно та широко, як після навчання. Для мене важливо було зрозуміти не лише переваги інструментів, але й правила та етичні аспекти їх використання. Ефективний менеджмент та сучасні інструменти — нероздільні речі для того, аби приймати рішення швидко та якісно.

Проблеми сучасного бізнесу

Постійно порівнювати продукт з конкурентами недостатньо, якщо ти не знаєш свої «сильні сторони», чи використовуєш їх неефективно. Потрібно постійно відстежувати тренди та відчувати ринок. Особливо в період складних викликів та подій, адаптувати роботу команди та власну — критично необхідно. Це про гнучкість, а вона — «мастхев».

Що найцікавіше виокремили в межах програми

Особливо цінною для мене стала навчальна подорож — завдяки тому обсягу практики та реальних інструментів, які ми прямо на заняттях тестували та обговорювали. Також комʼюніті однодумців на програмі, потужні лектори, що надихали на навчання в позаробочий час. Серед модулів, особливо цікавим був матеріал щодо лідерства, розуміння типів та методів роботи у команді. Це надзвичайно корисно та допомагає знайти «свою» модель роботи, стиль і ефективний механізм менеджменту.

«Мені дуже подобається цитата Михайла Федорова: “Бігати повинні дані, а не люди”»

Олександр Шерстюк

Employee Onboarding Expert в EVO

З якими викликами стикнулися в роботі

В моїй компанії процеси вже були підготовлені до стресових умов, оскільки ми їх переналаштували ще під час пандемії, усунувши зайву бюрократію та автоматизувавши певні частини. AI-інструменти здебільшого допомагають нам для базових завдань на рівні генеративних моделей.

Проблеми сучасного бізнесу

Усе, що пов’язане з фізичними паперовими документами, на мою особисту думку, повинно зникнути. Це допоможе компаніям значно пришвидшити зовнішні та внутрішні процеси. Мені дуже подобається цитата Михайла Федорова: «Бігати повинні дані, а не люди». Тому важливо оптимізувати процеси так, щоб не доводилось витрачати людські ресурси на «біготню».

Що найцікавіше виокремили в межах програми

Найбільше запам’ятався воркшоп “Return of Investments in Digital Transformation Process”. Було дуже цікаво послухати про реальні кейси українських компаній, етапи вирішення їхніх викликів за допомогою цифрової трансформації та подальший ефект від цих ініціатив.

SET University — український навчальний заклад, який надає вищу освіту майбутнім лідерам технологічної індустрії. SET University поєднує сучасний підхід до освіти з фокусом на технологіях та підприємництві, назва SET — це абревіатура від Science — наука, Entrepreneurship – підприємництво, та Technology — технології.  SET пропонує навчання на магістратурах та коротких програмах мікромагістратур, окрім цього університет проводить акселератори та буткемпи в підтримку стартапів.

Теги:

Більше новин

Підсумки мікромагістратури «Цифрова трансформація бізнесу»: як навчання змінює підходи компаній

28 / 8 / 24

SET University увійшов до Європейської Асоціації розвитку вищої освіти

16 / 8 / 24

SET University та UMAEF запускають буткемп — SpaceTech Bootcamp: Reimagine Ukraine. Учасники працюватимуть над рішеннями для відновлення України за допомогою супутникових даних

31 / 7 / 24
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід.