EN

IT-мітап SET × UC Berkeley Fisher Center: як це було

1 / 9 / 23
Разом з UC Berkeley Fisher Center провели мітап про розвиток українського IT-сектору.

28 серпня українські та світові експерти IT-індустрії зустрілися в UNIT.City в Києві, щоб обговорити технологічний потенціал України та його роль у підтримці економіки під час та після війни. А ще — взаємодію держави, бізнесу та освіти, а також підвищення ефективності бізнесу за допомогою кращих практик AI, ML та Lean Startup. 

Ронда Шрадер (виконавча директорка National Science Foundation Innovation Corps), Євгенія Клепа (директорка з інновацій та партнерства у SET University), Кирило Бондар (партнер інноваційного парку Unit.City) та Олександр Борняков (заступник міністра цифрової трансформації України) обговорили потенціал України як наступної Кремнієвої долини та ключові зміни, які сприятимуть розвитку IT-екосистеми. 

Президентка SET Ірина Вольницька розповіла про роль освіти у побудові потужної технологічної екосистеми у країні, а також підсвітила ключові виклики сфери:

  • на сьогодні студенти отримують лише половину (45%) навичок, які потрібні компаніям;
  • навички втрачають актуальність вже через 3-5 років; 
  • 7 з 10 затребуваних навичок — soft skills, яким не навчають в університеті. 

Втім, разом з тим саме університети сприяють передачі технологій з «теоретичного сектору» лабораторій до «практичного» — бізнесів. Так, саме Стенфордський офіс ліцензування технологій (OTL) відіграв важливу роль у створенні Genentech та Google. 

Тож основне завдання освітніх закладів сьогодні — актуалізувати фундаментальну освіту та зменшити розрив між навчанням та реаліями комерційного сектору.

Виконавча директорка NSFIC Ронда Шрадер та виконавчий директор UC Berkeley Fisher Center for Business Analytics Готьє Вассер, які приїхали з Каліфорнії, щоб поділилися досвідом підвищення ефективності бізнесу з українським IT-сектором. 

Тішимося, що навіть у непростих умовах сьогодення нам вдалося залучити експертів з усього світу та сприяти обміну досвідом — а значить, рухати потенціал України як IT-хабу вперед. 

Теги:

Більше новин

Підсумки мікромагістратури «Цифрова трансформація бізнесу»: як навчання змінює підходи компаній

28 / 8 / 24

Успішні кейси, виклики та нові можливості: студенти про мікромагістратуру «Цифрова трансформація бізнесу»

23 / 8 / 24

SET University увійшов до Європейської Асоціації розвитку вищої освіти

16 / 8 / 24
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід.